Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'dan Türkiye'ye kaçak yollarla giden genç anlattı: Sahte evrakları kimse farketmedi

Kaçak yollarla Türkiye'den Almanya'ya gelen bir genç, Türkiye'den ayrıldığı süreçte kendisi gibi olan kaçakların çok rahat bir biçimde iltica ettiklerini ve bu konuda çok cesur olduklarını belirtti.

Almanya'dan Türkiye'ye kaçak yollarla giden genç anlattı: Sahte evrakları kimse farketmedi

Türkiye'de yaşanan siyasal ve ekonomik krizler, özellikle genç neslin farklı bir ülkeye yerleşme hayallerini gerçekleştirme imkanını daha da artırıyor. Peki Türkiye'den iltica edenler gerçekte ne yaşıyor?

Artı49'dan Hakan Erol'a konuşan 'Ahmet', insan kaçakçısının kendisini Sabiha Gökçen Havalimanı'nın içine kadar çok rahat getirdiğini anlattı.

"Türkiye'de yakalanma ihtimalleri daha düşük" diyen Ahmet, "Hiç korkmuyorlar. Ya çok cesurlar ya da bilmiyorum artık" ifadelerini kullandı.

KAÇAKÇILARA İSTEDİKLERİ HER TARZDA PAKET SUNULUYOR

500 Euro kapora ödediğini, her şey dahil toplam 6500 Euro'yu insan kaçakçılarına verdiğini söyleyen "Ahmet", Almanya'ya girdiğinde ailesini aradığını ve bu şekilde geri kalan parayı kaçakçılara verdiğini söyledi. Sistemin de böyle işlediğini belirten "Ahmet", bu yolculuğun toplam 3 gün sürdüğünü ifade etti. Sahte bir Dominik Cumhuriyeti vizesiyle Türkiye'den ayrıldığını belirten "Ahmet", insan kaçakçısının kendisini Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar rahatça getirdiğini söyleyerek, "İstanbul'dan çıkarken bana inandılar, ikna oldular, İspanya'ya kadar geldim ama Dominik'e gitmedim tabii" dedi.

"Ahmet", insan kaçakçılarının, önüne istediğin tarzda bir paket koyduğunu da söyleyerek, "Bir paket var, o paket de seni Fransa'ya kadar götürüyor" dedi.

"İSPANYA POLİSİ ZOR KULLANDI"

İspanya'ya indiğinde bir anda bir grubun içine düştüğünü de aktaran "Ahmet", "Her uçaktan 2 kişi iniyormuş oraya, bunu öğrendim. 30 kişi olduk kısa zamanda" dedi. Uçaktan her inenin Türk olduğunu ve iltica etmek için orada olduğunu belirten "Ahmet", orada İspanya polisinin kendilerine kötü davrandığını ve zor kullandığını da ifade etti.

"Ahmet", "Polis bizi havaalanının en alt katına götürdü, karanlık bir odaydı. Telefonlarımızı topladılar, pasaportlarımızı ve elimizdeki sahte Dominik vizesini aldılar" derken, "Burada iltica etmek zorundasınız, yoksa sizi içeriye tıkarız, ülke içerisinde kaçak şekilde gezemezsiniz. İltica etmek zorunda kaldım" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Ekonomi genç Kaçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı pasaport vize yolcu